Achttien dodelijke bouwongevallen in 2019

--Achttien dodelijke bouwongevallen in 2019

Het aantal dodelijke ongevallen op bouwplaatsen is het afgelopen jaar iets gedaald, maar de doelstelling van jaarlijks nul komt daarmee nog niet in zicht. In 2019 kwamen achttien bouwvakkers tijdens hun werk om het leven, twee minder dan in 2018 en 2017.

Bij veiligheid op het werk gaat het niet alleen om het werken met veilige en goedgekeurde middelen (zoals het gebruik van machines, gereedschappen, apparaten en installaties), maar veilig gedrag is net zo belangrijk. Heldere voorlichting, duidelijke werkinstructies, het juiste gebruik van middelen en regelmatig onderhoud en keuring – vaak verplicht – verhogen de veiligheid. Daar zijn werkgevers en werknemers samen verantwoordelijk voor.

 

Gezond ondernemen begint met veilig werken.

Veilig en gezond werken is goed voor de werknemer, de werkgever en de samenleving. Veilig en gezond werken reduceert het ziekteverzuim, voorkomt ongevallen en gevolgschade en leidt tot kostenbesparing en extra omzetkansen.

 

Deskundige instructeurs

Veilig werken! Stap vooruit! Verhoog je veiligheidsbewustzijn. Kies voor T.T.C.; de specialist in veiligheidsopleidingen.

By |2020-01-14T13:29:51+00:00januari 14th, 2020|Nieuws|