Telefonisch contact: (0598) 45 17 70
>>Hoge Druk Keurmeester (HDK)
Hoge Druk Keurmeester (HDK)

Intro
Het werken met hoge druk waterstraalinstallaties brengt grote risico’s met zich mee. Daarom is deze cursus Hoge Druk Keurmeester ten behoeve van het registreren, onderhoud, keuren, testen en certificeren van apparatuur. Hierin wordt behandeld de visuele inspectie evenals de jaarlijkse keuring van apparaten en toebehoren.

Doelgroep
De hoge druk keurmeester is verantwoordelijk voor de keuring en certificering van de apparatuur en de toebehoren. Hij dient op de hoogte te zijn van de SIR-regelgeving t.a.v. het veilig werken met deze apparatuur.

Doel
Een keurmeester heeft aantoonbaar voldoende kennis van hoge druk waterstraalinstallaties en toebehoren op grond van zijn vakkennis, opleiding en ervaring op dit gebied. Hij is bekend met de werk- en veiligheidsvoorschriften van de SIR, zodat van de installatie en de toebehoren op veiligheid kan keuren. Tijdens het schriftelijk examen wordt deze kennis dan ook getoetst.

Inhoud van de training
Theorie

 • Wet- en regelgeving
 • Opbouw en werking installatie ten behoeve van hoge druk reinigen
 • Risico’s

Behandelde onderwerpen

 • Natuurkundige begrippen
 • Kwartaal inspecties
 • Jaarlijkse keuringen
 • Te keuren materieel
 • Berekeningen van nozzles en slangen
 • Reactiekrachten
 • Keuringseisen
 • Document beheer

Toets, examen en/of certificering
De eisen die aan de deelnemers worden gesteld, zijn vastgelegd in de vorm van eind- en toetstermen die op www.sir-safe.nl/nl/eind-en-toetstermen. De examenstof is gebaseerd op deze eind- en toetstermen. De deelnemers worden door de SIR geëxamineerd. Bij een positief eindresultaat, krijgt de deelnemer een SIR-certificaat met een geldigheid van 3 jaar. Een verlengingsexamen kan alleen worden afgelegd voordat de geldigheid van het certificaat is verlopen.

Trainingsduur
De training duurt 3 dagdelen (1 dagdeel theorie, 1 dagdeel praktijk en 1 dagdeel examen).

Extra informatie
Benodigdheden
PBM’s + geldig paspoort of ID-kaart

Nascholing CCV/code 95
Om beroepschauffeur te blijven bent u verplicht iedere 5 jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Als u niet voldoet aan deze nascholingsplicht mag u uw vak niet meer uitoefenen. Daarom heeft T.T.C. Training & Certificering deze training laten certificeren bij het CCV. De training telt dus mee voor de 35-uurs nascholing voor beroepschauffeurs. Bij het volgen van deze training worden van de 35 uur al aan 7 uur voldaan.

Combinatie
T.T.C. Training & Certificering kan de lessen en SIR-examens voor Hoge Druk Spuiter, Hoge Druk Keurmeester en Hoge Druk Machinist combineren.

Groepsgrootte
Het is ook mogelijk dat er een cluster wordt gehanteerd met andere bedrijven.

Cursuslocatie
T.T.C. Training & Certificering beschikt over eigen opleidingslocaties aan de A. Einsteinlaan 27 in Kolham. Wij zijn een erkend opleidingsbedrijf van de SIR.

Kosten
Voor meer informatie over deze cursus of over de maatwerkmogelijkheden die wij u kunnen bieden, kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons team. Hiervoor kunt u bellen naar (0598) 45 17 70 of door gebruik te maken van ons contactformulier.

0
Connecting
Verzenden......
Kunnen wij u helpen?

Wij zijn helaas niet online op dit moment. Laat een bericht achter. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

* Naam
* E-mail
Uw vraag...
Stel uw vraag
* Uw naam
Waarmee kunnen wij u assisteren?
Kan ik u helpen?
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?
T.T.C. Trainingen
Cursus aanvragen
Bedankt voor uw aanvraag. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.