Telefonisch contact: (0598) 45 17 70
>>Toezichthouder Druk Vacuüm
Toezichthouder Druk Vacuüm

Druk vacuüm reinigen
Personen die toezicht houden moeten over voldoende kennis en vaardigheden beschikken om bij de voorbereiding en uitvoering van druk-vacuüm reinigingswerkzaamheden een veilige gang van zaken te waarborgen. De toezichthouder moet op de hoogte zijn van alle risico’s die bij industrieel reinigen van toepassing zijn. Verder moet hij een V&G plan (Veiligheids- en Gezondheidsplan), een RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) en een TRA (Taak Risico Analyse) kunnen samenstellen, beoordelen en toelichten.

Doelgroep
Deze zeer praktijkgerichte training is speciaal ontwikkeld voor toezichthouders in de (petro)chemische industrie en middenkader van industriële reinigingsbedrijven.

Doel van de training Toezichthouder Druk Vacuüm
Na afloop van de cursus heeft de deelnemer een compleet beeld van druk-vacuümtechnieken, de technische mogelijkheden, de toepassing van druk- vacuümtechnieken in de praktijk en de bijbehorende veiligheidsmaatregelen.

Inhoud van de training
Theorie

 • Wet en regelgeving;
 • Werking druk-vacuüminstallatie;
 • Risico’s;
 • Indeling Industriële reinigingstechnieken;
 • Veiligheid bij het werken met druk-vacuüm;
 • Opbouw van de druk-vacuüm installatie;
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen;
 • Reinigingsmethoden;
 • Eerste hulp;
 • Toebehoren;
 • Natuurkundige begrippen;
 • Verantwoordelijkheden.

Toets, examen en/of certificering
De eisen die aan de deelnemers worden gesteld, zijn vastgelegd in de vorm van eind- en toetstermen die op www.sir-safe.nl/nl/eind-en-toetstermen. De examenstof is gebaseerd op deze eind- en toetstermen. De deelnemers worden door de SIR geëxamineerd (schriftelijk). Bij een positief eindresultaat, krijgt de deelnemer een SIR-certificaat met een geldigheid van 4 jaar. Een verlengingsexamen kan alleen worden afgelegd voordat de geldigheid van het certificaat is verlopen.

Trainingsduur
De training duurt 3 dagdelen (1 dagdeel theorie, 1 dagdeel praktijk en 1 dagdeel examen).

Extra informatie
Benodigdheden:
PBM’s + geldig paspoort of ID-kaart

Nascholing CCV/code 95:
Om beroepschauffeur te blijven bent u verplicht iedere 5 jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Als u niet voldoet aan deze nascholingsplicht mag u uw vak niet meer uitoefenen. Daarom heeft T.T.C. Training & Certificering deze training laten certificeren bij het CCV. De training telt dus mee voor de 35-uurs nascholing voor beroepschauffeurs. Bij het volgen van deze training worden van de 35 uur al aan 7 uur voldaan.

Combinatie:
T.T.C. Training & Certificering kan deze training ook combineren met de lessen en SIR-examens voor Druk Vacuüm Machinist en Druk Vacuüm Keurmeester.

Aantal deelnemers
Het is ook mogelijk dat er een cluster wordt gehanteerd met andere bedrijven. Voor groepen van minimaal 10 deelnemers.

Trainingslocatie
T.T.C. Training & Certificering beschikt over eigen opleidingslocaties aan de A. Einsteinlaan 27 in Kolham. Wij zijn een erkend opleidingsbedrijf van de SIR.

Kosten
Voor meer informatie over de cursus Toezichthouder Druk Vacuüm of over de maatwerkmogelijkheden die wij u kunnen bieden, kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons team.

0
Connecting
Verzenden......
Kunnen wij u helpen?

Wij zijn helaas niet online op dit moment. Laat een bericht achter. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

* Naam
* E-mail
Uw vraag...
Stel uw vraag
* Uw naam
Waarmee kunnen wij u assisteren?
Kan ik u helpen?
Feedback

Help us help you better! Feel free to leave us any additional feedback.

How do you rate our support?
T.T.C. Trainingen
Cursus aanvragen
Bedankt voor uw aanvraag. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.