SOG

-SOG
SOG2017-04-11T10:32:23+00:00

SOG-cursusoverzicht

Waarom?
De Arbo-wet legt werkgevers op werknemers te scholen in risicovol werk (vrij naar artikel 8 deel 2). Individuele bedrijven of brancheverenigingen zouden de benodigde opleidingen zelf kunnen invullen. Om wildgroei aan opleidingen te voorkomen is in 1989 de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) opgericht. De opleidingen uit de SSVV Opleidingengids, SOG, hebben een brede erkenning, in Nederland en ook buiten de landsgrenzen.

Voor wie?
De opleidingen die opgenomen zijn in de SSVV Opleidingengids zijn er voor medewerkers die bepaalde risicovolle taken uitvoeren, zoals gasmeten, werken met onafhankelijke adembescherming of werken met een vorkheftruck. Als u zulk risicovol werk doet, is het belangrijk voor de veiligheid dat u goed opgeleid bent. Heeft u in uw bedrijf operationele medewerkers die risicovolle werkzaamheden uitvoeren en heeft u of werkt u voor een o.a. bij VNCI, VNPI, Deltalings, NOGEPA, VSB, UNETO-VNI of SIR aangesloten bedrijf? Dan moet u voldoen aan de door de SSVV gestelde opleidingseisen.

SSVV Opleidingengids
In de SSVV Opleidingengids staat precies welk certificaat verplicht is voor welke risicovolle werkzaamheden. Ook vindt u er informatie over eind- en toetstermen, examens en erkende exameninstellingen. T.T.C. Training & Certificering B.V. is geaccrediteerd om nagenoeg alle SOG-opleidingen te trainen en te examineren. Een overzicht van deze opleidingen vindt u hieronder.

Om u aan te melden voor een SOG-cursus uit het overzicht kunt u gebruik maken van ons contactformulier of door te bellen naar (0598) 45 17 70. Wij helpen u graag verder!