Zeker tijdens crisis – zoals met het Coronavirus – is het belang van veilig werken meer dan duidelijk. Er zijn organisaties die in deze tijden, al dan niet aangepast, operationeel blijven en door moeten.

Het zijn onzekere tijden; de situatie in de wereld en in Nederland verandert in deze roerige crisisperiode van dag tot dag. Op 31 maart kondigde minister-president Rutte aan dat de huidige beperkingsmaatregelen in verband met het Coronavirus worden verlengd tot ten minste 28 april. Voorlopig zullen we de gevolgen van de coronacrisis dus blijven merken, zowel zakelijk als privé.

Veiligheid op de werkvloer; ook nu
Voor sommige bedrijven is de deur sluiten geen optie. Werknemers in vitale processen als zorg, energie, gas en de (petro)chemie moeten onder uitdagende omstandigheden hun werk doen. Omdat wij opdrachtgevers hebben in verschillende vitale sectoren blijft T.T.C. beschikbaar voor veiligheidsopleidingen.
Op deze manier hopen ook wij op een positieve manier bij te dragen aan het veiligheidsbewustzijn in Nederland. Veilig werken is immers onverminderd belangrijk.

Opleiden
De veiligheidstrainingen van T.T.C. gaan door, ondanks de extra maatregelen m.b.t. het Coronavirus. Dit uiteraard in overleg met de opdrachtgever.

Voorwaarden
• Geen handen schudden;
• Deelnemers hebben geen gezondheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, keelpijn of een lichte hoest en een lichaamstemperatuur niet hoger dan 38 graden);
• Kandidaten worden verzocht zeer regelmatig de handen te wassen/desinfecteren;
• Minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
• Opdrachtgevers nemen voorzorgsmaatregelen in acht (handenreiniging- en desinfectie, reiniging en desinfectie van ruimten/meubilair/voorwerpen, anderhalve meter afstand, etc.).

T.T.C. heeft fitte instructeurs en we hebben maatregelen getroffen voor onze eigen trainingsmateriaal (o.a. desinfectie-middelen).

Blijf gezond en veilig!