T.T.C.-certificaat

Bij het kiezen van een veiligheidstraining is het belangrijk om te weten om wat voor certificering het moet gaan. Sommige opdrachtgevers stellen als eis dat je een training volgt die SOG-gecertificeerd is.

BHV en EHBO: wat is het verschil?

Bedrijfshulpverleners en EHBO’ers verlenen allebei eerste hulp. Maar wat onderscheidt een BHV’er van een EHBO’er? En: wanneer kan het handig zijn om EHBO’ers een BHV-diploma te laten halen?

Veilig werken met T.T.C. en VCA

Met meer dan 1 miljoen gediplomeerde professionals en ruim 15.000 gecertificeerde bedrijven is VCA al meer dan 25 jaar dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Met een VCA-diploma of -certificaat legt u de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

Voldoende aandacht voor bedrijfsblindheid kan kosten en leed besparen

Afgelopen week weer diverse nieuwsberichten gelezen over bedrijfsongevallen (o.a. onderaannemer kreeg enkele stalen liggers tegen zijn hoofd + medewerker was op vier meter hoogte aan het werk en werd geraakt door een kraan die de gewelven naar boven bracht + man overleed nadat hij een maand eerder zware brandwonden had opgelopen bij laswerkzaamheden). U begrijpt dit zijn een paar ongevallen geweest met een dodelijke afloop. Elk jaar worden ongeveer 200.000 werknemers slachtoffer van een arbeidsongeval. Ongeveer 60 mensen overlijden hierdoor en aan de gevolgen van ongezond werk overlijden jaarlijks naar schatting 4.000 mensen. Bedrijfsblindheid Besteed aandacht aan bedrijfsblindheid. Voldoende aandacht hiervoor, vooraf en tijdens het werk, kan kosten en leed besparen. Verricht je routinematige handelingen? Dan zie je vaak niet

Voorlichting en onderricht

Volgens de Arbowet is de werkgever verplicht om doeltreffende voorlichting en onderricht te organiseren. Je mag als werkgever zelf weten hoe je de voorlichting en opleiding invult. …