Waarom moet ik een VCA-diploma hebben?

Een VCA-diploma wordt door steeds meer opdrachtgevers in de bouw geëist, ondanks dat het niet wettelijk verplicht is. Waarom willen opdrachtgevers wel dat de mensen die voor hen werken beschikken over een VCA-diploma?

Moet ik als stagiair(e) ook een VCA-diploma halen?

Alle medewerkers die minimaal drie maanden in dienst zijn en risicovol werk of werk in een risicovolle omgeving uitvoeren, moeten een VCA-diploma halen. Dit geldt ook voor stagiair(e)s en tijdelijke medewerkers.

Herhalingstraining? Waarom?

Veel klanten hebben vragen over de geldigheid van onze certificaten of de geldigheid van andere opleiders. Er is hierin veel onduidelijkheid en er worden veel verschillende verhalen verteld waarbij het voor de werkgever het er niet duidelijker van wordt.

Waardering

Mond tot mondreclame is de beste reclame die een bedrijf kan hebben. Het is goedkoop en klanten bestempelen het als uiterst betrouwbaar.

Certificaat heftruck verplicht?

Een heftruckcertificaat is niet verplicht, maar er wordt van werkgevers wel vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en zorgvuldig geïnstrueerd is in het werken met een vorkheftruck. Je verricht risicovol werk!

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Wat doet de BHV’er precies? Als zich een calamiteit in de organisatie voordoet, zet jouw BHV-collega onmiddellijk een andere pet op en krijgt hij andere bevoegdheden.

Achteruit inparkeren

Bij het verlaten van het parkeervak heb je vaak geen goed zicht op de rijbaan waar je op draait. En het is ook gevaarlijker, omdat je het overige verkeer niet goed ziet.