NOGEPA cursusoverzicht

De Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie is opgericht in 1974. Deze instantie behartigt de belangen van bedrijven die in Nederland vergunningen hebben om gas of olie op te sporen en te winnen,  on- and offshore in Nederland. Een van de speerpunten in het beleid is het bevorderen van de veiligheid van deze activiteiten voor mens en milieu. Ook is deze instantie een belangrijk lid van de SSVV.

Op 16 mei 2022 werd Element NL gelanceerd, de opvolger van brancheorganisatie NOGEPA In Element NL zijn twaalf bedrijven verenigd die vergunningen hebben om in Nederland olie en gas te winnen. Alle industrie standaarden en richtlijnen, MIA’s, trainingen en medische keuringen, transport voorwaarden, en milieu protocollen blijven onder NOGEPA opereren.

 

Opleidingen

Om de veiligheid op gas- of oliewinningslocaties, zowel op het land als offshore, te vergroten publiceert NOGEPA richtlijnen ofwel guidelines. Industry Guideline nr. 1 is het Training Handbook. Om deze trainingen te mogen verzorgen dient een opleider te zijn geaccrediteerd.

T.T.C. Training & Certificering B.V. is een geaccrediteerd opleider voor NOGEPA en verzorgt een aantal van de trainingen uit dit bovengenoemde Training Handbook. Wij kunnen deze trainingen door heel Nederland en waar nodig ook daarbuiten voor u verzorgen. Door het volgen van deze opleidingen voldoen de leden, en zeker ook de niet-leden, aan alle eisen die de Arbo-wet stelt in artikel 8 aan het opleiden van werknemers voor risicovolle taken.

Ook voor uw medewerkers verzorgen wij graag de trainingen vallend onder de NOGEPA-richtlijnen. Wenst u meer informatie of wilt u een training inplannen, maak dan gebruik van ons contactformulier of bel (0598) 45 17 70. Wij staan u graag te woord!