VCA (VeiligheidsChecklistAannemers)

De SSVV is in 1989 begonnen met de opleiding VVA, Veiligheid voor Aannemers. Toen VVA1 voor uitvoerenden en VVA2 voor leidinggevenden. Dit heeft zich ontwikkeld tot één van de meest afgenomen examens in Nederland. Wij kennen nu VCA Basisveiligheid (voor uitvoerenden), VCA VOL (voor operationeel leidinggevenden) en VCU VIL (veiligheidschecklist uitzendbureaus voor intercedenten en leidinggevenden).

Is VCA een wettelijke regeling?

VCA is geen wettelijke regeling, maar uiteraard ook niet in strijd met de wet. Integendeel: VCA biedt vaak een concrete en praktische invulling van wettelijke regelingen of vult deze aan. Zo voldoet een VCA gecertificeerde werknemer bijvoorbeeld aantoonbaar aan een aantal verplichtingen uit de Arbowet. Misschien vraagt u zich af of een opdrachtgever een VCA-diploma dan kan eisen. Ja, de opdrachtgever bepaalt of een VCA-diploma vereist is.

T.T.C. Training & Certificering B.V. verzorgt VCA-cursussen. Flexibel, overdag of in een aantal avonden en met een heel fraai percentage geslaagden. Onze trainingen zijn ook geschikt voor minder makkelijk lerende deelnemers.

Wenst u meer informatie over een VCA-training? Maak dan gebruik van ons contactformulier of bel (0598) 45 17 70. Wij staan u graag te woord!

Gelijk cursus aanvragen?

Een cursus aanvragen kunt u gemakkelijk doen via onze website!

Cursus aanvragen