Met meer dan 1 miljoen gediplomeerde professionals en ruim 15.000 gecertificeerde bedrijven is VCA al meer dan 25 jaar dé standaard in veilig, gezond en duurzaam werken. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Met een VCA-diploma of -certificaat legt u de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan.

Een VCA-diploma is bedoeld voor leidinggevenden en werknemers van bedrijven die risicovolle werkzaamheden uitvoeren. Zij bevinden zich regelmatig in gevaarlijke situaties. Het doel van een VCA is dan ook om veilig, gezond en milieuvriendelijk te werken. Een bedrijfsongeval zit namelijk in een klein hoekje. Daarom is het belangrijk om veel aandacht te geven aan de werkomgeving.

 

Veilig werken

Wanneer u beschikt over een VCA-diploma geeft u aan dat u de veiligheid op de werkvloer voorop hebt staan. Met het diploma wordt u bewust van de gevaren en hoe u hier mee om moet gaan. Ook laat u zien dat u de veiligheidseisen kent en bewust bent van de risico’s. Dit biedt extra garanties aan de opdrachtgever. Omdat het VCA-diploma telkens maar een vaste periode geldig is, is het bedrijf altijd op de hoogte van de meest actuele en relevante veiligheidsregels.

 

Ongevallen voorkomen

Het laatste waar u op zit te wachten, is een bedrijfsongeval. De bouw is een branche waarin veel gevaarlijke situaties voor kunnen komen. Zo wordt er vaak op grote hoogte gewerkt, zoals op kranen, stellingen en daken. Hierdoor krijgt u te maken met valgevaar. Persoonlijke beschermingsmiddelen zoals valbeveiliging kunnen dit soort ongelukken voorkomen. Ook met machines kunnen er ongevallen gebeuren. Het is dus zeer belangrijk om gevaren te herkennen en te kunnen werken volgens de correcte regelgeving. Met een VCA-diploma bent u bewust van deze gevaren en risico’s.

 

Veilig werken met T.T.C.

Wij bieden u diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld:

  • zelfstudie (e-learning of boek met een examen)
  • klassikale training met aansluitend een examen bij u op locatie (vanaf 8 deelnemers)

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Bel (0598) 45 17 70 of maak gebruik van ons contactformulier.