Afgelopen week weer diverse nieuwsberichten gelezen over bedrijfsongevallen (o.a. onderaannemer kreeg enkele stalen liggers tegen zijn hoofd + medewerker was op vier meter hoogte aan het werk en werd geraakt door een kraan die de gewelven naar boven bracht + man overleed nadat hij een maand eerder zware brandwonden had opgelopen bij laswerkzaamheden). U begrijpt dit zijn een paar ongevallen geweest met een dodelijke afloop.

Elk jaar worden ongeveer 200.000 werknemers slachtoffer van een arbeidsongeval. Ongeveer 60 mensen overlijden hierdoor en aan de gevolgen van ongezond werk overlijden jaarlijks naar schatting 4.000 mensen.

Bedrijfsblindheid
Besteed aandacht aan bedrijfsblindheid. Voldoende aandacht hiervoor, vooraf en tijdens het werk, kan kosten en leed besparen.
Verricht je routinematige handelingen? Dan zie je vaak niet meer wat je verkeerd doet. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste ongevallen in bedrijven gebeuren tijdens de zogenaamde ‘routinematige’ handelingen. Routine is verraderlijk. Het geeft ons een gevoel van controle en veiligheid, maar dit is juist een bron van gevaar!
Je bent niet meer scherp en je aandacht verslapt zelfs.
Blijf scherp. Voorkom sleur. Zorg er voor dat je jouw eigen broodtrommel ’s avonds naar huis brengt. Dat moet niet iemand anders voor jou doen.

Stap vooruit! Kies voor T.T.C.; de specialist in veiligheidsopleidingen. Herscholing door een externe trainer draagt bij aan de bewustwording van mogelijke risico’s.