Een VCA-diploma wordt door steeds meer opdrachtgevers in de bouw geëist, ondanks dat het niet wettelijk verplicht is. Waarom willen opdrachtgevers wel dat de mensen die voor hen werken beschikken over een VCA-diploma?

De onderwerpen die worden behandeld bij VCA zijn allemaal gericht op ongevallenpreventie. Er wordt bijvoorbeeld aandacht geschonken aan veiligheidsgedrag, aan de voorbereiding op noodsituaties, aan het werken met gevaarlijke stoffen en aan het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Deze onderwerpen zijn natuurlijk allemaal heel erg belangrijk. Het is nodig dat iedereen die risicovol werk uitvoert, zich bewust is van de gevaren die dat werk met zich meebrengen en hoe hier mee om te gaan. Tegenwoordig is veilig werken een speerpunt voor veel bedrijven. Het is dan ook logisch dat opdrachtgevers graag willen dat de mensen die voor hen werken, veilig kunnen werken. Deze opdrachtgevers willen graag een bewijs zien van kennis over veilig werken. Daarom is de VCA-certificering in het leven geroepen, zodat iedere opdrachtgever weet welke kennis iemand die een VCA-diploma heeft, bezit.

Een VCA-diploma is dus niet wettelijk verplicht, maar wel een algemeen geaccepteerd bewijs van kennis over veiligheidsgedrag. Als u geen VCA-diploma bezit, kunt u bij veel bedrijven dan ook niet aan de slag, omdat u niet kunt bewijzen dat u veilig kunt werken. Daarom raden wij u aan om uw VCA-diploma te behalen. Dit kan via T.T.C. Training & Certificering B.V.

Wij bieden u diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld:

  • zelfstudie (e-learning of boek met een examen)
  • klassikale training met aansluitend een examen bij u op locatie (vanaf 8 deelnemers)

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Bel (0598) 45 17 70 of maak gebruik van ons contactformulier.