De VCA-examens zijn veranderd

Alle examens (zowel Basisveiligheid, VOL als VCU VIL) zijn gewijzigd ten opzichte van de huidige examens omdat men ook inzichtvragen krijgt i.p.v. de bekende kennisvragen.

Ook de cesuur gaat veranderen. Dit betekent:
• een kandidaat VCA Basisveiligheid slaagt bij het behalen van minimaal 26 vragen goed van de 40 binnen 60 minuten (tot nu toe was dit 28 vragen goed)
• VCA VOL- en een VCU VIL-kandidaat slaagt bij het behalen van minimaal 45 vragen goed van de 70 binnen 75 minuten (tot nu toe was dit 49 vragen goed)

 

Hoe bereidt u zich hierop voor?

T.T.C. geeft u tips voor uw optimale voorbereiding. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de nieuwe examinering geven we u graag twee tips mee.

  1. Loopt de geldigheid van uw huidige VCA-diploma de komende jaren af? Doe op korte termijn opnieuw examen.
    Overweeg om op korte termijn opnieuw een VCA-examen (Basisveiligheid of VOL) te doen. U doet dan nog het huidige, eenvoudigere examen en u bent weer voor 10 jaar klaar. U heeft hiervoor de tijd tot en met augustus 2017.
  2. Nieuwe VCA-kandidaten (Basisveiligheid of VOL)? Doe op korte termijn examen.
    Voor nieuwe kandidaten VCA VOL en Basisveiligheid is het een overweging om op korte termijn examen te doen. Zij profiteren dan nog van het huidige examen. U heeft hiervoor de tijd tot en met augustus 2017.

Wilt u meer weten? Neem contact op met T.T.C. via (0598) 45 17 70 of via het contactformulier.

 

Op korte termijn

Op 20 juli organiseert T.T.C. een VCA-examen in Kolham. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

 

Op locatie
Heeft u een groep van minimaal 6 deelnemers? Dan kan een training en een examen ook op locatie worden georganiseerd.