Risico’s beperken
Iedereen weet: een ongeluk zit in een klein hoekje. Als u al langer met een autolaadkraan werkt dan zijn er vast en zeker situaties geweest waarvan u achteraf zegt: “Dit ging maar net goed”. De autolaadkraan is een van de hulpmiddelen om het laden en lossen efficiënter te laten verlopen. Tijdens deze veiligheidstraining staat het functioneren en de verantwoordelijkheid van de autolaadkraanmachinist centraal.

Doelgroep
De training ‘veilig werken met de autolaadkraan’ is bestemd voor iedereen die de autolaadkraan bedient, en buiten de normen valt voor het volledig hijsbewijs, dus met de autolaadkraan laadt en lost en/of hijst met een lastmoment lager dan 10 tonmeter.

Doel
Het opleiden van mensen die de autolaadkraan bedienen volgens de normen van de Arbo-wet en de S.S.V.V., waar geen volledig hijsbewijs nodig is. Dit geldt onbeperkt voor laden en lossen en hijsen tot 10 tonmeter.

Inhoud van de training
Tijdens de cursus komen onder andere aan bod:

Theorie
•    Kenmerken en soorten hijskranen en hijsgereedschappen;
•    De toelaatbare belasting en stabiliteit;
•    Afstempelen;
•    Bescherming en visuele inspectie van hijsgereedschap;
•    Veilig aanslaan van lasten;
•    Veiligheidsinspectie voertuig en kraan;
•    Specifieke veiligheidsregels voor de autolaadkraan;
•    Algemene veiligheid volgens de Arbo-wetgeving.

Praktijk
Veiligheidsinspectie van voertuig en kraan, omgaan met de autolaadkraan in de praktijk in diverse uiteenlopende praktijksituaties.

Praktische informatie

Toets/examen
Aan het einde van de cursus veilig werken met een autolaadkraan vindt een examen plaats. Dit examen bestaat uit meerkeuzevragen. De cursisten worden hierop voorbereid door oefeningen te doen en voorbeeldexamens te behandelen. Geslaagde cursisten ontvangen een certificaat met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Trainingsduur
De training duurt 1 dag (2 dagdelen).

Aantal deelnemers
Voor groepen van gemiddeld 8 deelnemers.

Cursuslocatie
T.T.C. Training & Certificering verzorgt deze training graag bij u op locatie.

Kosten
Voor meer informatie over deze cursus of over de maatwerkmogelijkheden die wij u kunnen bieden, kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons team.