>>VCA Basisveiligheid
VCA Basisveiligheid

Hoge slagingspercentage
De cursus VCA Basisveiligheid legt de Arbowet en –regelgeving uit. Jaarlijks komen in Nederland ongeveer 100 werknemers om door ongevallen op het werk. En lopen ruim 1.000 mensen blijvend letsel op. Vallen van hoogte, werken in besloten ruimten, werken met machines, elektriciteit en brand zijn belangrijke oorzaken. Verder krijgen veel werknemers te maken met gezondheidsschade. Door gevaarlijke stoffen, lawaai of lichaamsbelasting. Deze cursus leert u de beheersmaatregelen tegen deze risico’s. Met het diploma VCA Basisveiligheid toont u aan dat u beschikt over voldoende basiskennis van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu).

Een aanzienlijk percentage van de deelnemers zakt voor het examen VCA Basisveiligheid. Door een optimale planning, uitgekiende didactiek, een goed doordacht lesplan en vakdocenten hebben wij bij T.T.C. een hoog slagingspercentage onder de deelnemers aan het VCA basisexamen. Ook voor wat minder gemakkelijk lerende mensen.

De cursus VCA Basisveiligheid is te volgen bij ons opleidingsinstituut. Wij kunnen deze cursus ook aanbieden op uw locatie in Drenthe, Friesland, Groningen, Overijssel en door heel Nederland.

Een belangrijk doel van de cursus VCA basis is dat de deelnemer slaagt voor het examen. Na de cursus VCA Basisveiligheid is de cursist bewust van de (verborgen) risico’s tijdens het werken op een bouwplaats of een terrein met potentieel gevaarlijke situaties. Ook weet de cursist hoe hij/zij in gevaarlijke situaties zo veilig mogelijk dient te handelen.

De VCA Basisveiligheid cursus is bestemd voor alle operationele medewerkers van bedrijven in de industrie en bouwnijverheid. Belangrijk: T.T.C. Trainingen & Opleidingen B.V. heeft deze training bij CCV laten registreren en telt daarom mee voor Code 95. Als u deelneemt aan de cursus VCA basis worden 7 punten bijgeschreven.

Inhoud cursus
– Wet- en regelgeving
– Risico’s en aanpak
– Ongevallen en noodsituaties
– Gevaarlijke stoffen
– Brand en explosies
– Gereedschappen en machines
– Elektriciteit en straling
– Hijsen en heffen
– Werken op hoogte
– Risicovolle werkzaamheden en locaties
– Ergonomie
– Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s)

Praktische informatie
Duur:
3 dagdelen, waarvan 2 dagdelen training en 1 dagdeel proefexamens en examen.

Kosten:
Per cursist of maatwerk. Neem vrijblijvend contact op.

Locatie:
Opleidingslocatie T.T.C. Training & Certificering B.V. Deze veiligheidstraining kan ook binnen uw bedrijf worden georganiseerd.

Toetsing:
Het examen VCA Basisveiligheid bestaat uit 40 meerkeuzevragen. T.T.C. Training & Certificering B.V. verzorgt het examen. De Stichting Examenkamer en een examenbureau houden toezicht op het afnemen van het examen. Het examen is erkend door SSVV en VCA Examenbank (ECABO).

Certificaat cursus:
Certificaat VCA Basisveiligheid wordt verstrekt na voldoende resultaat en heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Extra
Taalprobleem:
Een voorleesexamen in de Nederlandse taal is mogelijk voor kandidaten met dyslexie en/of andere taalstoornissen (tegen extra kosten).

Anderstalig:
Het examen VCA Basisveiligheid kan ook in een buitenlandse taal worden afgelegd: Duits, Engels, Frans, Hongaars, Italiaans, Pools, Portugees, Roemeens, Slowaaks, Spaans en Turks. Hier zijn wel hogere kosten aan verbonden.

Neem voor meer informatie over de VCA Basisveiligheid cursus vrijblijvend contact met ons op.

T.T.C. Trainingen
Cursus aanvragen
Bedankt voor uw aanvraag. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.