Nieuwe normen voor veiligheid hebben geleid tot nieuwe inzichten. Eenmaal verworven kennis, kunde en vaardigheden zakken langzaam weg en dit kan  leiden tot zogenaamde bedrijfsblindheid. De kennis, kunde en vaardigheden moeten worden opgefrist. Dit betekent dat een beroepsgoederenchauffeur 7 uur per jaar dient te worden bijgeschoold.

Verplichte nascholing
Het CCV is de afdeling van het CBR dat uitvoering geeft aan deze bijscholing. Het CCV heeft bepaalde opleidingscentra geaccrediteerd om zogenaamde code 95 opleidingen te mogen geven. Elke beroepsgoederenchauffeur die een hiervoor goedgekeurde opleiding volgt bij een geaccrediteerde opleider krijgt, mits dit van tevoren bij het CCV is aangegeven, de opleidingsuren die voor een opleiding staan toegekend. Elke 5 jaar dient de chauffeur 35 opleidingsuren toegekend te hebben gekregen voor de verlenging van zijn bevoegdheid.

Accreditatie
T.T.C. Training & Certificering B.V. is een geaccrediteerd opleidingscentrum voor het CCV en heeft trainingen waarvan de deelname meetelt voor uw code 95 punten. U vindt deze cursussen terug in het onderstaand overzicht.
Heeft u vragen over één van de cursussen of wenst u zich aan te melden, maak dan gebruik van ons contactformulier of bel ons via (0598) 45 17 70. We staan u graag te woord!

Onderstaande T.T.C.-trainingen komen voor Code 95-punten in aanmerking: