Werken met de verreiker op moeilijk bereikbare plaatsen en grote hoogten kan tot grote risico’s leiden. Het is daarom belangrijk dat medewerkers voldoen aan de meest recente veiligheidseisen. Als een medewerker de verreiker bedient, is de werkgever volgens de Arbo-wet verplicht aan te tonen dat de werknemer voldoende geschoold is. Daarom dienen medewerkers die een verreiker bedienen in het bezit te zijn van een veiligheidspas. In deze training van T.T.C. Training & Certificering staan veilig en verantwoord werken met de verreiker centraal.

Doelgroep   
De training ‘Veilig werken met een verreiker’ is bestemd voor iedereen die werkzaamheden uitvoert met een verreiker.

Doel   
Het opleiden van verreikermachinisten volgens de normen van de Arbo-wet en de S.S.V.V./SOG, en binnen deze kaders aanleren van veilig en efficiënt werken met de verreiker. Verreikers kunnen worden ingezet als vorkheftruck, hoogwerker, hijskraan en graafmachine. Al deze specifieke soorten van gebruik hebben hun eigen aspecten en daarom dient er voor een verreiker specifiek te worden opgeleid.

Inhoud van de training
Tijdens de training komen onder andere aan bod:

Theorie

  • Verrichten van de (dagelijkse) veiligheidsinspectie;
  • De verreiker als vorkheftruck;
  • De verreiker als hijskraan;
  • De verreiker als hoogwerker;
  • De verreiker als graafmachine;
  • Het benoemen van de onderdelen;
  • Algemene veiligheid volgens de Arbo-wetgeving.

Praktijk
Omgaan met de hoogwerker in diverse praktijk situaties.

Toets, examen en/of certificering
Aan het einde van de training vindt een examen plaats. Dit examen bestaat uit meerkeuzevragen. De cursisten worden hierop voorbereid door oefeningen te doen en voorbeeldexamens te behandelen. Geslaagde cursisten ontvangen een certificaat met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Trainingsduur   
De training duurt 1 dag (2 dagdelen).

Aantal deelnemers
Voor groepen van gemiddeld 8 deelnemers.

Cursuslocatie   
T.T.C. Training & Certificering verzorgt deze training graag bij u op locatie.

Kosten   
Voor meer informatie over deze cursus of over de maatwerkmogelijkheden die wij u kunnen bieden, kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons team.