Je kunt nog zo’n goede BHV-cursus volgen, je hebt er weinig tot niets aan als je jouw kennis en vaardigheden niet op peil houdt door regelmatig te oefenen.

T.T.C. en het NIBHV adviseren om minimaal één keer per jaar een herhaling in te plannen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het leereffect razendsnel verdwijnt als de opgedane kennis en vaardigheden niet regelmatig worden onderhouden. Dat geldt nog sterker als het gaat om kennis en vaardigheden die – zoals bij de BHV – maar af en toe worden toegepast. Oefenen is dus nodig om goed inzetbaar te blijven. Houd je vaardigheden op peil om de kwaliteit van de BHV-organisatie te garanderen.

 

BHV herhalingstraining met lotusslachtoffer

Bedrijfshulpverlening leer je niet alleen uit een boekje, maar dit leer je door te doen. Bij veel van onze herhalingstrainingen BHV Levensreddende Eerste Hulp zetten wij een lotusslachtoffer in. Een lotusslachtoffer is iemand die een ongevalsslachtoffer natuurgetrouw uitbeeldt. Je vergeet snel dat het maar een oefening is omdat deze mensen een slachtoffer heel realistisch kunnen uitbeelden.

 

Samen dragen we bij aan een hoger veiligheidsbewustzijn!