Sta jij wel eens stil bij de mogelijke risico’s op je werkplek? Wij geven je vier redenen om dat nu eens te doen!

1. Je draagt toch ook je gordel als je in een auto stapt?
Veel oplossingen om veilig en gezond te werken, zijn net zo eenvoudig als een gordel om doen in de auto. Je stapt in, doet je gordel om en je rijdt weg; een automatische handeling. Voelt het raar als je geen gordel draagt? Zorg dat veiligheidsmaatregelen op je werk net zo’n automatisme worden. Daarmee heb je zomaar 90% van de risico’s afgedekt!

2. Omdat je prettig samenwerkt met je collega’s
Een veilige werkomgeving zorgt voor een prettige werksfeer. Veilig werken doe je samen: als je onveilig werkt, neem je niet alleen een risico voor jezelf, maar breng je ook je collega’s in gevaar.

3. Familie en vrienden hebben je nodig
Natuurlijk wil je ’s avonds weer naar huis. Het is niet fijn als een ander je broodtrommel naar je huis moet brengen.

4. Omdat je houdbaarheidsdatum nog lang niet is verstreken
De kans op een dodelijk arbeidsongeval is niet zo groot, maar zogenoemde sluipmoordenaars liggen op de loer. Langdurige blootstelling aan bijvoorbeeld trillingen, werkdruk of schadelijke stoffen veroorzaakt op de korte termijn geen of nauwelijks klachten, maar de gevolgen op de lange termijn zijn niet te onderschatten. Je wilt toch nog een paar jaartjes langer mee?

Stap vooruit!

 

Industriële veiligheid

Bij veiligheid op het werk gaat het niet alleen om het werken met veilige en goedgekeurde middelen (zoals het gebruik van machines en gereedschappen), maar veilig gedrag is net zo belangrijk. Heldere voorlichting, duidelijke werkinstructies, het juiste gebruik van middelen en regelmatig onderhoud en keuring – vaak verplicht – verhogen de veiligheid. Werkgevers en werknemers zijn hier samen verantwoordelijk voor. De Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) bevat een inventarisatie van mogelijke risico’s en van maatregelen om deze risico’s te verkleinen.
T.T.C. helpt je graag stappen te zetten.

Neem voor meer informatie, contact op met T.T.C. via info@ttctrainingen.nl of via (0598) 45 17 70!