Moet ik als stagiair(e) ook een VCA-diploma halen?

Alle medewerkers die minimaal drie maanden in dienst zijn en risicovol werk of werk in een risicovolle omgeving uitvoeren, moeten een VCA-diploma halen. Dit geldt ook voor stagiair(e)s en tijdelijke medewerkers.

Herhalingstraining? Waarom?

Veel klanten hebben vragen over de geldigheid van onze certificaten of de geldigheid van andere opleiders. Er is hierin veel onduidelijkheid en er worden veel verschillende verhalen verteld waarbij het voor de werkgever het er niet duidelijker van wordt.

Veiligheid op de werkvloer; ook nu

Zeker tijdens crisis – zoals met het Coronavirus – is het belang van veilig werken meer dan duidelijk. Er zijn organisaties die in deze tijden, al dan niet aangepast, operationeel blijven en door moeten.

Waardering

Mond tot mondreclame is de beste reclame die een bedrijf kan hebben. Het is goedkoop en klanten bestempelen het als uiterst betrouwbaar.

Certificaat heftruck verplicht?

Een heftruckcertificaat is niet verplicht, maar er wordt van werkgevers wel vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en zorgvuldig geïnstrueerd is in het werken met een vorkheftruck. Je verricht risicovol werk!

Bedrijfshulpverlening (BHV)

Wat doet de BHV’er precies? Als zich een calamiteit in de organisatie voordoet, zet jouw BHV-collega onmiddellijk een andere pet op en krijgt hij andere bevoegdheden.

Achteruit inparkeren

Bij het verlaten van het parkeervak heb je vaak geen goed zicht op de rijbaan waar je op draait. En het is ook gevaarlijker, omdat je het overige verkeer niet goed ziet.

Hoe voorkomt u ongevallen op de werkvloer?

Arbeidsongevallen kunnen in ieder bedrijf gebeuren. Maar de grootste ongevalsrisico’s lopen mensen die op hoogte werken of die met machines of heftrucks werken.